Αυτά τα μίνι καλτσόνε στο Air Fryer είναι γεμάτα με τυρί, σάλτσα ντομάτας και πικάντικο πεπερόνι είναι ιδανικά για πάρτι, σνακ μετά το σχολείο ή για να ικανοποιήσουν τη λαχτάρα σας.
Μίνι Καλτσόνε στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το άνοιγμα της ζύμης
- 450 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας, σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον 1 ώρα
- 1 κούπα σάλτσα πίτσας, συν περισσότερη για ντιπ
- 230 γρ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
- 170 γρ. πεπερόνι ψιλοκομμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε τη ζύμη της πίτσας μέχρι να εχει πάχος1 εκατοστο. Χρησιμοποιήστε ένα στρογγυλό κόφτη διαμετρου 8 εκατοστων ή ένα μεγάλο ποτήρι για να κόψετε 8 έως 10 στρογγυλά κομμάτια ζύμης. Βαλτε τα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Μαζέψτε τα υπολείμματα ζύμης, τυλίξτε και κόψτε ξανά στρογγυλά κομμάτια μέχρι να έχετε 16.
- Γεμίστε κομμάτι ζύμης με 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα, 1 κουταλιά της σούπας τυρί και 1 κουταλάκι του γλυκού πεπερόνι. Διπλώστε στη μέση και μετά πιέστε τις άκρες μεταξύ τους για να κλείσουν. Με ένα πιρούνι για να σφίξετε τις άκρες που είναι κλειστές για περαιτέρω σφράγιση. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.
- Θερμάνετε το Air Fryer στους 190°C. Δουλεύοντας σε παρτίδες των 4, ψήστε τα καλτσόνε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 8 λεπτά. Σερβίρετε με επιπλέον σάλτσα πίτσας για ντιπ, αν θέλετε.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το άνοιγμα της ζύμης
- 450 γρ. έτοιμη ζύμη πίτσας, σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον 1 ώρα
- 1 κούπα σάλτσα πίτσας, συν περισσότερη για ντιπ
- 230 γρ. τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
- 170 γρ. πεπερόνι ψιλοκομμένο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, απλώστε τη ζύμη της πίτσας μέχρι να εχει πάχος1 εκατοστο. Χρησιμοποιήστε ένα στρογγυλό κόφτη διαμετρου 8 εκατοστων ή ένα μεγάλο ποτήρι για να κόψετε 8 έως 10 στρογγυλά κομμάτια ζύμης. Βαλτε τα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Μαζέψτε τα υπολείμματα ζύμης, τυλίξτε και κόψτε ξανά στρογγυλά κομμάτια μέχρι να έχετε 16.
- Γεμίστε κομμάτι ζύμης με 2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα, 1 κουταλιά της σούπας τυρί και 1 κουταλάκι του γλυκού πεπερόνι. Διπλώστε στη μέση και μετά πιέστε τις άκρες μεταξύ τους για να κλείσουν. Με ένα πιρούνι για να σφίξετε τις άκρες που είναι κλειστές για περαιτέρω σφράγιση. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.
- Θερμάνετε το Air Fryer στους 190°C. Δουλεύοντας σε παρτίδες των 4, ψήστε τα καλτσόνε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, περίπου 8 λεπτά. Σερβίρετε με επιπλέον σάλτσα πίτσας για ντιπ, αν θέλετε.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!