Η γκρανόλα στο Air Fryer είναι μια καλή επιλογή για ένα υγιεινό σνακ ή ένα εύκολο πρωινό. Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά από τα πιο αγαπημένα συστατικά για να δημιουργήσετε μια μικρή παρτίδα γκρανολα που είναι πολύ καλύτερη από οτιδήποτε θα βρείτε στο κατάστημα!
Αυτή η εύκολη συνταγή είναι ιδανική για πικνίκ, πεζοπορίες ή ακόμα και για να ετοιμάσετε βαλίτσες για σχολικά γεύματα.
Συστατικά:
Νιφάδες βρώμης
Αμύγδαλα
Λάδι καρύδας ή φυτικό
Μέλι
Ζάχαρη κρυσταλλική
Καστανή ζάχαρη
Βανίλια
Αλεσμένη κανέλα
Αλάτι
Πώς να φτιάξετε τη γκρανόλα στο Air Fryer
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε τη βρώμη με λάδι, ξηρούς καρπούς, μέλι, ζάχαρη, καστανή ζάχαρη, κανέλα και αλάτι.
Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί το καλάθι του Air Fryer και ρίχνετε το μείγμα γκρανόλας.
Ψήστε στους 150 βαθμούς C για 15-18 λεπτά, ανακατεύοντας 2-3 φορές κατά τη διάρκεια. Ανάλογα με το Air Fryer, το μέγεθος και την ισχύ, ο χρόνος ψησίματος μπορεί να χρειαστεί να ρυθμιστεί 1-2 λεπτά.
Μεταφέρετε σε ένα μπολ ή απλώνετε σε αντικολλητικό χαρτί και αφήνετε τη γκρανόλα να κρυώσει. Θα σκληρύνει λίγο καθώς κρυώνει, οπότε σπάει σε μικρούς σβόλους.
Πώς να σερβίρετε τη γκρανόλα
Η επικάλυψη της γκρανόλα με λίγο σιρόπι σφενδάμου ή μέλι είναι ένας νόστιμος τρόπος για να δώσετε στα ξηρά συστατικά μια γλυκιά γεύση. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τοστ με φυστικοβούτυρο (ή αμυγδαλοβούτυρο) και στη συνέχεια να προσθέσετε λίγη από τη χρυσαφένια γκρανόλα από πάνω!
Τρόπος αποθήκευσης
Η αποθήκευση της γκρανόλα με τον σωστό τρόπο είναι σημαντική. Μόλις κρυώσει, αποθηκεύστε την σε αεροστεγές δοχείο. Μπορείτε να τη διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου.
πηγή φωτογραφιών
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 κούπες νιφάδες βρώμης
- ¼ κούπας αμύγδαλα ολόκληρα ή φέτες
- 2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας ή φυτικό λάδι
- 3 κουταλιές της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Προαιρετικά γαρνιτούρες: τσιπς σοκολάτας, ξηροί καρποί, σταφίδες, καρύδα, καραμέλες σοκολάτας, αποξηραμένα φρούτα, όπως βατόμουρα, κεράσια ή κράνμπερι, τσιπς μπανάνας, φράουλες παγωμένες, φρέσκα φρούτα, γιαούρτι σταφίδες, καρύδα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε τη βρώμη με λάδι, ξηρούς καρπούς, μέλι, ζάχαρη, καστανή ζάχαρη, κανέλα και αλάτι μέχρι να ενωθούν.
- Στρώστε το καλάθι με αντικολλητικό χαρτί και ρίξτε το μείγμα.
- Ψήστε στους 150 βαθμούς C για 15-18 λεπτά, ανακατεύοντας 2-3 φορές κατά τη διάρκεια.
- Μεταφέρετε σε ένα μπολ ή απλώστε σε αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τη γκρανόλα να κρυώσει. Θα σκληρύνει λίγο καθώς κρυώνει και έτσι σπάει σε μικρά κομμάτια.