Φτιάξτε καταπληκτικά τσιπς κολοκυθιού στο Air Fryer για την οικογένειά σας με αυτή την απλή συνταγή! Μια τραγανή επίστρωση από φρυγανιά panko και παρμεζάνα τα κάνει αυτά αφράτα και ακαταμάχητα. Είναι γεμάτα γεύση και ένα απλό και νόστιμο σνακ που θα λατρέψετε.
Συστατικά για τα τσιπς κολοκυθιού στο Air Fryer:
Κολοκύθια
Φρυγανιά Panko
Τριμμένη παρμεζάνα
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Δείτε ακόμη Κολοκυθάκια Γεμιστά στο Air Fryer σε 30 Λεπτά
Πώς να φτιάξετε τα τσιπς κολοκυθιού στο Air Fryer:
Ξεκινήστε κόβοντας τις άκρες από τα κολοκυθάκια και μετά κόψτε τα σε ροδέλες. Τοποθετείστε τις φέτες σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε τις με αλάτι.
Στρώστε από πάνω χαρτί κουζίνας και βάλτε από πάνω μια βαριά κατσαρόλα ή ταψί. Αφήστε τις φέτες για 10-15 λεπτά για να τραβήξουν την επιπλέον υγρασία.
Ανακατέψτε τη φρυγανιά panko, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα ρηχό μπολ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε το αυγό.
Τοποθετήστε στη σειρά τα μπολ με αυγό, τη φρυγανιά και το πιάτο. Ρίξτε μερικές φέτες στο μπολ με τα αυγά με το αριστερό σας χέρι. Βγάλτε τις με το αριστερό σας χέρι και ρίξτε τις μέσα το μείγμα φρυγανιάς. Ανακατέψτε με το δεξί σας χέρι και τοποθετήστε τις σε ένα καθαρό πιάτο.
Ραντίστε τα κολοκυθάκια άφθονα με ελαιόλαδο και αφήστε τα για 2-3 λεπτά.
Προθερμάνετε το Air Fryer στους 175˚C για 3 λεπτά. Αλείψτε το καλάθι με ελαιόλαδο ή χρησιμοποιήστε χαρτί ψησίματος για Air Fryer.
Τοποθετήστε τα τσιπς κολοκυθιού σε μία στρώση στο καλάθι. Ψήστε στους 175˚C για 6 λεπτά.
Πως να αποθηκεύσετε και να ξαναζεστάνετε τα τσιπς κολοκυθιού
Αφήστε τα τσιπς κολοκυθιού να κρυώσουν εντελώς και αποθηκεύστε τα σκεπασμένα με χαρτί κουζίνας σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.
Για να ξαναζεστάνετε τα τσιπς κολοκυθιού βγάλτε τα από το ψυγείο και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για έως και μερικές ώρες. Μετά βάλτε τα στο Air Fryer για 3 λεπτά στους 175˚C για να γίνουν τραγανά.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 μικρά κολοκυθάκια {κομμένα σε μικρές φέτες}
- Μισό κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
- 60 γρ. φρυγανιά panko
- 25 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Μια πρέζα πιπέρι
- 1 αυγό χτυπημένο
- Ελαιόλαδο
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Κόψτε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και μετά κόψτε τα σε ροδέλες. Τοποθετείστε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας και πασπαλίστε με αλάτι.
Στρώστε από πάνω χαρτί κουζίνας και βάλτε από πάνω μια βαριά κατσαρόλα ή ταψί. Αφήστε τις φέτες για 10-15 λεπτά για να τραβήξουν την επιπλέον υγρασία.
Ανακατέψτε τη φρυγανιά panko, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα ρηχό μπολ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπήστε το αυγό.
Βάλτε στη σειρά το μπολ με το αυγό, το μπολ με τη φρυγανιά και το πιάτο με τα κολοκυθάκια. Ρίξτε μερικές φέτες στο μπολ με τα αυγά με το αριστερό σας χέρι. Βγάλτε τις με το αριστερό σας χέρι και ρίξτε τις μέσα στη φρυγανιά. Ανακατέψτε με το δεξί σας χέρι και τοποθετήστε τις σε ένα καθαρό πιάτο.
Ραντίστε τα κολοκυθάκια άφθονα με ελαιόλαδο και αφήστε τα για 2-3 λεπτά.
Προθερμάνετε το Air Fryer στους 175˚C για 3 λεπτά.
Αλείψτε το καλάθι με ελαιόλαδο ή χρησιμοποιήστε χαρτί ψησίματος για Air Fryer.
Τοποθετήστε τα τσιπς κολοκυθιού σε μία στρώση στο καλάθι.
Ψήστε στους 175˚C για 6 λεπτά.