Airfryers:  Συνταγές για Air Fryer – Συνταγές για Φριτέζα Αέρος – syntages air fryer
Εορτατικές συνταγές στο Air Fryer

Αλμυρό στεφάνι με ζύμη σφολιάτας, φέτα και πέστο στο air fryer

Αλμυρό στεφάνι με ζύμη σφολιάτας, φέτα και πέστο στο air fryer

Αν ψάχνεις ένα εντυπωσιακό αλλά εύκολο αλμυρό για το γιορτινό τραπέζι, αυτό το στεφάνι με σφολιάτα, φέτα και πέστο είναι από τις συνταγές που κάνω ξανά και ξανά. Γίνεται γρήγορα, δείχνει σαν να βγήκε από ζαχαροπλαστείο και στο air fryer ψήνεται τέλεια, τραγανό απ’ έξω και αφράτο στο εσωτερικό.

Είναι ιδανικό για Χριστούγεννα, πρωτοχρονιά, brunch με φίλους ή ακόμα και για μπουφέ. Και το καλύτερο, μπορείς να το προσαρμόσεις εύκολα με μικρές αλλαγές στα υλικά.

Γιατί να το φτιάξεις στο air fryer

Το air fryer κάνει πραγματικά τη διαφορά σε αυτή τη συνταγή. Η σφολιάτα φουσκώνει ομοιόμορφα, ροδίζει σωστά και δεν βαραίνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φλογέρες με κιμά και πουρέ στο air fryer

  • Πιο γρήγορο ψήσιμο σε σχέση με τον φούρνο
  • Σταθερή θερμοκρασία χωρίς εκπλήξεις
  • Τέλεια τραγανή υφή χωρίς περιττά λιπαρά
  • Δεν χρειάζεται προθέρμανση για πολλή ώρα

Υλικά για το αλμυρό στεφάνι

Βασικά υλικά

  • 1 φύλλο ζύμης σφολιάτας, καλά κρύο
  • 120 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 3 κουταλιές πέστο βασιλικού
  • 1 αυγό, χτυπημένο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Προαιρετικά για έξτρα γεύση

  • Λίγη τριμμένη μοτσαρέλα ή γραβιέρα
  • Λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • Λίγο θυμάρι ή ρίγανη
  • Σησάμι ή μαυροκούκι για την επιφάνεια

Πώς φτιάχνω το στεφάνι βήμα βήμα

Αλμυρό στεφάνι με ζύμη σφολιάτας, φέτα και πέστο στο air fryer

Προετοιμασία

  1. Απλώνω τη σφολιάτα σε καθαρή επιφάνεια και τη κόβω σε λωρίδες ίδιου πλάτους.
  2. Σε μπολ ανακατεύω τη φέτα με το πέστο και λίγο πιπέρι, όχι αλάτι γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή.

Γέμισμα και σχηματισμός

  1. Βάζω λίγη γέμιση κατά μήκος κάθε λωρίδας.
  2. Κλείνω ελαφρά τη σφολιάτα και τη στρίβω απαλά.
  3. Τοποθετώ τις λωρίδες κυκλικά, δημιουργώντας σχήμα στεφανιού.
  4. Πιέζω ελαφρά τα τελειώματα για να μη φύγει η γέμιση.

Ψήσιμο στο air fryer

  1. Αλείφω με το χτυπημένο αυγό.
  2. Πασπαλίζω με σησάμι αν θέλω.
  3. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 12 έως 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.

Αν το air fryer σου είναι μικρό, μπορείς να φτιάξεις μισό στεφάνι ή δύο μικρότερα.

Μυστικά για τέλειο αποτέλεσμα

  • Η σφολιάτα πρέπει να είναι κρύα όταν δουλεύεις, έτσι φουσκώνει σωστά
  • Μην παραγεμίσεις τις λωρίδες, γιατί θα ανοίξουν στο ψήσιμο
  • Αν δεις ότι ροδίζει γρήγορα, χαμήλωσε λίγο τη θερμοκρασία
  • Άφησέ το 5 λεπτά να σταθεί πριν το κόψεις, για να σταθεροποιηθεί η γέμιση

Ιδέες για παραλλαγές

Αυτό το στεφάνι σηκώνει άπειρους συνδυασμούς.

  • Με κρέμα τυριού και σπανάκι για πιο ήπια γεύση
  • Με ζαμπόν και τυρί για πιο κλασικό αποτέλεσμα
  • Με πέστο λιαστής ντομάτας και κασέρι για πιο μεσογειακό χαρακτήρα
  • Με μανιτάρια σοταρισμένα και παρμεζάνα

Πώς το σερβίρω

Το σερβίρω ζεστό ή χλιαρό, κομμένο σε κομμάτια. Ταιριάζει τέλεια με πράσινη σαλάτα, με ένα ποτήρι λευκό κρασί ή ως συνοδευτικό σε γιορτινό τραπέζι. Επίσης, είναι από τα πρώτα που εξαφανίζονται από τον μπουφέ.

Αν θέλεις ένα αλμυρό που εντυπωσιάζει χωρίς άγχος, αυτό το στεφάνι με σφολιάτα, φέτα και πέστο στο air fryer είναι σίγουρη επιλογή. Θυμίζει γιορτές, μυρίζει φρεσκοψημένο και δείχνει πολύ πιο δύσκολο απ’ όσο πραγματικά είναι.

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!

Related Articles

Πασχαλινές λιχουδιές στο air fryer: Light συνταγές χωρίς ενοχές!

Μαίρη Καραντάσιου

Πασχαλινά αυγουλάκια με φύλλο και φέτα στο air fryer: Πρωτότυπη ιδέα για τον μπουφέ

Μαίρη Καραντάσιου