Αυτό το τσιζκέικ στο Air Fryer είναι ένα εύκολο γλυκό που θα φτιάχνετε για χρόνια.
Εύκολο Τσιζκέικ στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1-1/4 κούπας μπισκότα digestive τριμμενα
- 1/3 κούπας βούτυρο, λιωμένο
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- Για τη γέμιση:
- 500 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
- 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρώς χτυπημένα
- 2/3 κούπα ζάχαρη μοιρασμένη
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Αλάτι
- 1 κούπα ξινή κρέμα
- Κρέμα σαντιγί, προαιρετικά
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 160°C. Σε ένα μπολ, αναμείξτε τα μπισκότα, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Βάλτε στο κάτω μέρος και 2,5 εκατοστά επάνω στις πλευρές μιας φόρμας λυόμενης διαμέτρου 20 εκατοστών που χωράει στο Air Fryer. Ψύξτε ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση.
- Για τη γέμιση χτυπήστε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και τα αυγά σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό. Προσθέστε 1/3 κούπα ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια και αλάτι. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά, περίπου 1 λεπτό. Ρίξτε και απλώστε την στη φόρμα.
- Μαγειρέψτε μέχρι να σταθεροποιηθεί σχεδόν το κέντρο, 25-30 λεπτά. Ψύξτε για 10 λεπτά. Για την επικάλυψη, αναμείξτε την ξινή κρέμα, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μικρό μπολ. Απλώστε πάνω από τη γέμιση. Μαγειρέψτε 15 λεπτά περισσότερο. Ψύξτε σε μια σχάρα για 10 λεπτά. Χαλαρώστε τις πλευρές από τη φόρμα με ένα μαχαίρι. Ψύξτε 1 ώρα περισσότερο. Βάλτε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 3 ώρες ή όλη τη νύχτα. Αν θέλετε σερβίρετε με σαντιγί.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1-1/4 κούπας μπισκότα digestive τριμμενα
- 1/3 κούπας βούτυρο, λιωμένο
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- Για τη γέμιση:
- 500 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
- 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου, ελαφρώς χτυπημένα
- 2/3 κούπα ζάχαρη μοιρασμένη
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- Αλάτι
- 1 κούπα ξινή κρέμα
- Κρέμα σαντιγί, προαιρετικά
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 160°C. Σε ένα μπολ, αναμείξτε τα μπισκότα, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Βάλτε στο κάτω μέρος και 2,5 εκατοστά επάνω στις πλευρές μιας φόρμας λυόμενης διαμέτρου 20 εκατοστών που χωράει στο Air Fryer. Ψύξτε ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση.
- Για τη γέμιση χτυπήστε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και τα αυγά σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό. Προσθέστε 1/3 κούπα ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια και αλάτι. Συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά, περίπου 1 λεπτό. Ρίξτε και απλώστε την στη φόρμα.
- Μαγειρέψτε μέχρι να σταθεροποιηθεί σχεδόν το κέντρο, 25-30 λεπτά. Ψύξτε για 10 λεπτά. Για την επικάλυψη, αναμείξτε την ξινή κρέμα, την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μικρό μπολ. Απλώστε πάνω από τη γέμιση. Μαγειρέψτε 15 λεπτά περισσότερο. Ψύξτε σε μια σχάρα για 10 λεπτά. Χαλαρώστε τις πλευρές από τη φόρμα με ένα μαχαίρι. Ψύξτε 1 ώρα περισσότερο. Βάλτε το τσιζκέικ στο ψυγείο για 3 ώρες ή όλη τη νύχτα. Αν θέλετε σερβίρετε με σαντιγί.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!