Airfryers:  Συνταγές για Air Fryer – Συνταγές για Φριτέζα Αέρος – syntages air fryer
Κοτόπουλο στο Air fryerΣε 30 ΛεπτάΣυνταγές για Air Fryer

Γλυκόξινο Κοτόπουλο στο Air Fryer

Γλυκόξινο Κοτόπουλο στο Air Fryer

Δεν θα ξαναπαραγγείλετε ποτέ ξανά κινεζικό αφού δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή για γλυκόξινο κοτόπουλο στο Air Fryer που είναι έτοιμο σε μόλις 20 λεπτά.

Μπορεί να είναι τρομακτικό να φτιάξετε γλυκόξινο κοτόπουλο από την αρχή, αλλά αυτή η συνταγή το κάνει εξαιρετικά εύκολο. Γίνεται χωρίς κέτσαπ και βασίζεται στον χυμό ανανά για να του δώσει τη γεύση που γνωρίζετε και αγαπάτε στη σάλτσα.

Πώς να φτιάξετε το γλυκόξινο κοτόπουλο στο Air Fryer

Προθερμάνετε το Air Fryer στους 200 βαθμούς C . Θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά για να φτάσει σε αυτήν τη θερμοκρασία.

Κόψτε το στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα ή τους μηρούς κοτόπουλου σε μεγάλες μπουκιές. Ένα μεγαλύτερο κομμάτι βοηθά το κοτόπουλο να παραμένει ζουμερό μέσα με μια τραγανή κρούστα.

Πανάρετε το κοτόπουλο σε τόσο κορν φλάουρ ώστε να το καλύψει.

Γλυκόξινο Κοτόπουλο στο Air Fryer

Τοποθετήστε τις μπουκιές κοτόπουλου στο καλάθι και μαγειρέψτε για 7 έως 9 λεπτά, κουνώντας το καλάθι ή γυρίζοντας τις μπουκιές στα μισά του χρόνου.

Γλυκόξινο Κοτόπουλο στο Air Fryer

Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, ανακατέψτε το χυμό ανανά, την καστανή ζάχαρη, το ξύδι ρυζιού, τη σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν.

Γλυκόξινο Κοτόπουλο στο Air Fryer

Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε τις 2 κ.σ. κορν φλάουρ και το νερό σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ.

Προσθέστε το στη σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα περίπου ένα λεπτό. Προσθέστε 3-4 σταγόνες κόκκινη χρωστική τροφίμων εάν θέλετε για το γλυκόξινο χρώμα και βγάλτε τη σάλτσα από τη φωτιά.

Δείτε ακόμη Κοτόπουλο Chow Mein στο Air Fryer

Βγάλτε το κοτόπουλο από το καλάθι και το αλείφετε με τη γλυκόξινη σάλτσα.

Γλυκόξινο Κοτόπουλο στο Air Fryer

Χρήσιμες συμβουλές για το γλυκόξινο κοτόπουλο στο Air Fryer

  • Χρησιμοποιήστε αρκετό κορν φλάουρ για να καλύψετε το κοτόπουλο. Θα πρέπει να προσκολλάται στο κοτόπουλο και να μην δημιουργεί λευκά σημάδια όταν ψηθεί.
  • Το μυστικό για να έχετε ζουμερό κοτόπουλο είναι να σταματήσετε να το μαγειρεύετε μόλις φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 74 βαθμών. Το παραψημένο κοτόπουλο θα αρχίσει να στεγνώνει τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.
  • Για να δημιουργήσετε μια πιο πηχτή γλυκόξινη σάλτσα, ανακατέψτε άλλο ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ σε ένα μπολ και προσθέστε στη σάλτσα όσο είναι ακόμα στη φωτιά.
  • Αντικαταστήστε την κόκκινη χρωστική τροφίμων με λίγη γλυκιά πάπρικα για να δημιουργήσετε ένα πιο φυσικό κόκκινο χρώμα σάλτσας. Μπορείτε επίσης να μην βάλετε χρωστική τροφίμων. Δεν θα επηρεάσει τη γεύση της σάλτσας, μόνο την εμφάνιση.
Γλυκόξινο Κοτόπουλο στο Air Fryer

Μπορώ να φτιάξω αυτή τη συνταγή με κατεψυγμένο κοτόπουλο;

Ναί! Εάν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώντας κατεψυγμένες κοτομπουκιές ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κατεψυγμένου κοτόπουλου.

Είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα στήθη ή μπούτια κοτόπουλου, καθώς πρέπει να τα κόψετε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.

πηγή

Γλυκόξινο Κοτόπουλο στο Air Fryer

Γλυκόξινο Κοτόπουλο στο Air Fryer

AirFryers Team Γλυκόξινο Κοτόπουλο στο Air Fryer Γλυκόξινο Κοτόπουλο στο Air Fryer Εκτύπωσε το
Σερβίρει: 2 Χρόνος προετοιμασίας: Χρόνος Μαγειρέματος:
Nutrition facts: Θερμίδες fat
Βαθμολογία 5.0/5
( 1 voted )

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • Μισό κιλό στήθος κοτόπουλου ή μπούτια κομμένα σε μπουκιές
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • Για τη γλυκόξινη σάλτσα
  • 1 φλιτζάνι χυμό ανανά
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 3 κ.σ. ξύδι ρυζιού
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1/4 κ.γλ. τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κ.σ. νερό
  • Προαιρετικά
  • 1/4 φλιτζάνι κομμάτια ανανά
  • 3-4 σταγόνες κόκκινη χρωστική για τρόφιμα

ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Προθερμάνετε το Air Fryer στους 200 βαθμούς C.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα κομμάτια κοτόπουλου και το κορν φλάουρ.
  • Βάλτε το κοτόπουλο στο Air Fryer και μαγειρέψτε για 7-9 λεπτά, ανακινώντας το καλάθι στα μισά του χρόνου.
  • Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατέψτε το χυμό ανανά, την καστανή ζάχαρη, το ξύδι ρυζιού, τη σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Ανακατέψτε κατά διαστήματα να μην κολλήσει η σάλτσα.
  • Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το κορν φλάουρ και το νερό για να φτιάξετε ένα “πολτό” και ρίξτε τον στη σάλτσα μαζί με τα κομμάτια ανανά και την κόκκινη χρωστική τροφίμων (αν χρησιμοποιείτε).
  • Σιγοβράστε για ένα λεπτό ακόμα και βγάλτε τη γλυκόξινη σάλτσα από την εστία της κουζίνας.
  • Ανακατέψτε το κοτόπουλο και τη σάλτσα και σερβίρετε με ρύζι ή λαχανικά.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!

Related Articles

Πώς να Φτιάξετε Κατεψυγμένες Τηγανητές Πατάτες στο Air Fryer

AirFryers Team

Κολοκυθάκια Γεμιστά στο Air Fryer σε 30 Λεπτά

AirFryers Team

Εύκολο Κέικ Λεμονιού στο Air Fryer

AirFryers Team