Για αυτά τα μαριναρισμένα στήθη κοτόπουλου στη φριτέζα αέρος χρησιμοποίησα μερικές από τις ίδιες τεχνικές που διατηρούν το κοτόπουλο ζουμερό όπως ψήνονται στη σχάρα! Και αυτό το κοτόπουλο στο Air Fryer ήταν εκπληκτικό για ένα γεύμα με χαμηλούς υδατάνθρακες!
Όταν έβλεπα συνταγές για φιλέτο κοτόπουλο στο air fryer η αλήθεια είναι ότι ήμουν δύσπιστη αν θα έβγαινε τόσο ζουμερό το αποτέλεσμα και αν μαγειρευόταν σωστά το κοτόπουλο χωρίς να στεγνώσει. Πρέπει να ομολογήσω όμως ότι το αποτέλεσμα δεν απογοήτευσε αφού μπορούμε να πετύχουμε ζουμερό κοτόπουλο μέσα και καλοψημένο απ’έξω.
Πώς να μαρινάρετε το κοτόπουλο για να μείνει ζουμερό και μαλακό εσωτερικά
Μαρινάρετε το κοτόπουλο όλη μέρα σε μια μαρινάδα με ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και μυρωδικά. Χαράξτε το κοτόπουλο για να μηθεί πιο γρήγορα και ομοιόμορφα. Αφήστε τα μαριναρισμένα φιλέτα κοτόπουλου να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα ψήσετε. Μπορείτε να ψήσετε σε υψηλή θερμοκρασία ακόμα και χωρίς να τα γυρίσετε.
Διάβασε επίσης | Ζουμερά Σουβλάκια Κοτόπουλου στο Air Fryer
Υλικά για σωστή μαρινάδα για ζουμερό και καλοψημένο κοτόπουλο:
- Στήθη φιλέτο κοτόπουλο
- ελαιόλαδο
- χυμό λεμονιού
- σκόνη σκόρδου
- αποξηραμένος βασιλικός
- αποξηραμένη ρίγανη
- σκόνη κρεμμυδιού
- αποξηραμένο φασκόμηλο
- μαύρι πιπέρι
- αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και μείγμα για κοτόπουλο
Με αυτό το μείγμα για μαρινάδα το κοτόπουλο στο air fryer θα γίνει ζουμερό μέσα, τραγανό απ’έξω και πεντανόστιμο.
Εκτέλεση
- Αφαιρέστε το λίπος και τα ανεπιθύμητα μέρη από το στήθος κοτόπουλου.
- Κάντε μιρκές χαρακιές σταυρωτά κατεβαίνοντας σε κάθε στήθος κοτόπουλου.
- Ανακατέψτε ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, σκόνη σκόρδου, αποξηραμένο βασιλικό, αποξηραμένη ρίγανη, σκόνη κρεμμυδιού, αποξηραμένο φασκόμηλο και μαύρο πιπέρι για να φτιάξετε τη μαρινάδα.
- Βάλτε τα στήθη κοτόπουλου σε σακούλα Ziploc ή πλαστικό δοχείο με στεγανό καπάκι.
- Ρίξτε τη μαρινάδα, σφραγίστε τη σακούλα ή το δοχείο, αναποδογυρίστε το κοτόπουλο να καλυφθεί πλήρως με μαρινάδα και μαρινάρετε το κοτόπουλο στο ψυγείο όλη μέρα.
- Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, στραγγίστε το κοτόπουλο.
- Βάλτε τα μαριναρισμένα στήθη κοτόπουλου στο καλάθι της φριτέζας και αφήστε τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Προθερμάνετε τη φριτέζα αέρα στους 200C, εάν η φριτέζα σας έχει προθέρμανση.
- Βάζουμε το καλάθι στη φριτέζα και ψήνουμε τα στήθη κοτόπουλου για 12-14 λεπτά.
- Μετά από 12 λεπτά αρχίζουμε να ελέγχουμε τη θερμοκρασία με ένα θερμόμετρο κρέατος.
- Το κοτόπουλο πρέπει να μαγειρευτεί στους 75C για να είναι ασφαλές για κατανάλωση. Σερβίρετε τα μαριναρισμένα στήθη κοτόπουλου στο Air Fryer ζεστά και απολαύστε!
φώτο kalynskitchen