Αυτές οι γεμιστές πιπεριές με κιμά στο Air Fryer είναι γεμάτες υγιεινά συστατικά και χρειάζονται λιγότερο από το μισό χρόνο από τις παραδοσιακά μαγειρεμένες γεμιστές πιπεριές. Η γέμιση είναι γεμάτη πρωτεΐνη, λαχανικά και μπαχαρικά που προσθέτουν τόση γεύση.
Γεμιστές Πιπεριές με Κιμά στο Air Fryer
Γεμιστές Πιπεριές με Κιμά στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 6 πιπεριές (οποιοδήποτε χρώμα)
- Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους (όχι στραγγισμένες)
- 1 κουταλιά της σούπας σως καρύδας ή σάλτσα Worcestershire
- 1 φλιτζάνι ωμό λευκό ή καστανό ρύζι
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ ή τυρί vegan (προαιρετικά)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 204°C για 3-5 λεπτά. Εάν η συσκευή σας είναι μικρότερη, προθερμάνετε για 3 λεπτά και εάν είναι μεγαλύτερη, προθερμάνετε για 5 λεπτά.
- Κόψτε την κορυφή από τις πιπεριές και αφαιρέστε τυχόν σπόρους. Κόψτε τις κορυφές σε κύβους και αφήστε τις στην άκρη να τις χρησιμοποιήσετε στη γέμιση. Όταν έχει προθερμανθεί το Air Fryer, βάλτε τις στο καλάθι και ψήστε τις για 6 λεπτά.
- Όσο ψήνονται οι πιπεριές φτιάξτε τη γέμιση. Ζεσταίνατε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Ρίξτε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κυβάκια και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι να μυρίσει. Προσθέστε τον κιμά και ροδίστε μέχρι να μην μείνει ροζ (θα πρέπει να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 70°C).
- Προσθέστε το ιταλικό καρύκευμα, το αλάτι, τις ντομάτες σε κύβους και τη σως καρύδας (ή τη σάλτσα worcestershire) και ανακατέψτε να ενωθούν. Προσθέστε το ωμό ρύζι και το νερό και ανακατέψτε. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια χαμηλή, σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Όταν η γέμιση είναι έτοιμη, τη βάζετε ομοιόμορφα σε κάθε μια από τις μερικώς ψημένες πιπεριές και τοποθετήστε τις πιπεριές ξανά στο Air Fryer. Μαγειρέψτε στους 204°C για 4 λεπτά. Ανοίξτε το συρτάρι, ρίξτε από πάνω τριμμένο τυρί και μαγειρέψτε για άλλα 4 λεπτά μέχρι να λιώσει και να αφρατέψει. Εάν δεν χρησιμοποιείτε τυρί, απλά μαγειρέψτε για 8 λεπτά.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κίτρινο κρεμμύδι σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 6 πιπεριές (οποιοδήποτε χρώμα)
- Μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 2 1/2 κουταλάκια του γλυκού ιταλικό καρύκευμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους (όχι στραγγισμένες)
- 1 κουταλιά της σούπας σως καρύδας ή σάλτσα Worcestershire
- 1 φλιτζάνι ωμό λευκό ή καστανό ρύζι
- 1 φλιτζάνι νερό
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ ή τυρί vegan (προαιρετικά)
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 204°C για 3-5 λεπτά. Εάν η συσκευή σας είναι μικρότερη, προθερμάνετε για 3 λεπτά και εάν είναι μεγαλύτερη, προθερμάνετε για 5 λεπτά.
- Κόψτε την κορυφή από τις πιπεριές και αφαιρέστε τυχόν σπόρους. Κόψτε τις κορυφές σε κύβους και αφήστε τις στην άκρη να τις χρησιμοποιήσετε στη γέμιση. Όταν έχει προθερμανθεί το Air Fryer, βάλτε τις στο καλάθι και ψήστε τις για 6 λεπτά.
- Όσο ψήνονται οι πιπεριές φτιάξτε τη γέμιση. Ζεσταίνατε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία. Ρίξτε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κυβάκια και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά μέχρι να μυρίσει. Προσθέστε τον κιμά και ροδίστε μέχρι να μην μείνει ροζ (θα πρέπει να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 70°C).
- Προσθέστε το ιταλικό καρύκευμα, το αλάτι, τις ντομάτες σε κύβους και τη σως καρύδας (ή τη σάλτσα worcestershire) και ανακατέψτε να ενωθούν. Προσθέστε το ωμό ρύζι και το νερό και ανακατέψτε. Χαμηλώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια χαμηλή, σκεπάστε την κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράστε για 10-15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
- Όταν η γέμιση είναι έτοιμη, τη βάζετε ομοιόμορφα σε κάθε μια από τις μερικώς ψημένες πιπεριές και τοποθετήστε τις πιπεριές ξανά στο Air Fryer. Μαγειρέψτε στους 204°C για 4 λεπτά. Ανοίξτε το συρτάρι, ρίξτε από πάνω τριμμένο τυρί και μαγειρέψτε για άλλα 4 λεπτά μέχρι να λιώσει και να αφρατέψει. Εάν δεν χρησιμοποιείτε τυρί, απλά μαγειρέψτε για 8 λεπτά.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!