Αυτές οι κροκέτες ζαμπόν και τυριού στο Air Fryer ιαπωνικής έμπνευσης είναι το τέλειο φαγητό για πάρτι που σερβίρετε με πικάντικη σάλτσα tonkatsu.
Κροκέτες Ζαμπόν και Τυριού στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κιλό πατάτες λευκές, καθαρισμένες, ψιλοκομμένες
- 100 γρ. ζαμπόν μπούτι, ψιλοκομμένο
- 80 γρ. χοντροτριμμένο τσένταρ
- 2 πράσινα ασκαλώνια, ψιλοκομμένα
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 αυγά
- 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- Σάλτσα Tonkatsu για σερβίρισμα
- Φέτες λεμονιού για σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βάλτε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με κρύο νερό. Αφήστε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Βράστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξτε καλά. Βάλτε τις ξανά στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να εξατμιστεί τυχόν νερό. Αποσύρετε από τη φωτιά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
- Προσθέστε το ζαμπόν μπούτι, το τσένταρ και ασκαλώνια στην πατάτα. Αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Τυλίξτε 2 κουταλιές της σούπας μείγμα σε μια μπάλα. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ. Χτυπήστε τα 2 αυγά σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα άλλο μπολ. Ρίξτε 1 μπάλα στο αλεύρι. Ανακινήστε την περίσσεια και, στη συνέχεια, βουτήξτε στο αυγό και κυλήστε στην τριμμένη φρυγανιά για να καλυφθεί. Τοποθετήστε σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες μπάλες. Βάλτε τις στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 200°C. Μαγειρέψτε τις κροκέτες, σε 2 δόσεις, για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Περιχύστε με σάλτσα Tonkatsu και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κιλό πατάτες λευκές, καθαρισμένες, ψιλοκομμένες
- 100 γρ. ζαμπόν μπούτι, ψιλοκομμένο
- 80 γρ. χοντροτριμμένο τσένταρ
- 2 πράσινα ασκαλώνια, ψιλοκομμένα
- 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 2 αυγά
- 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- Σάλτσα Tonkatsu για σερβίρισμα
- Φέτες λεμονιού για σερβίρισμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Βάλτε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με κρύο νερό. Αφήστε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Βράστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίξτε καλά. Βάλτε τις ξανά στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να εξατμιστεί τυχόν νερό. Αποσύρετε από τη φωτιά. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
- Προσθέστε το ζαμπόν μπούτι, το τσένταρ και ασκαλώνια στην πατάτα. Αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Τυλίξτε 2 κουταλιές της σούπας μείγμα σε μια μπάλα. Επαναλάβετε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπολ. Χτυπήστε τα 2 αυγά σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα άλλο μπολ. Ρίξτε 1 μπάλα στο αλεύρι. Ανακινήστε την περίσσεια και, στη συνέχεια, βουτήξτε στο αυγό και κυλήστε στην τριμμένη φρυγανιά για να καλυφθεί. Τοποθετήστε σε ένα πιάτο. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες μπάλες. Βάλτε τις στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 200°C. Μαγειρέψτε τις κροκέτες, σε 2 δόσεις, για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Περιχύστε με σάλτσα Tonkatsu και σερβίρετε με φέτες λεμονιού.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!