Το γαλλικό τοστ στο Air Fryer εγγυάται ένα θρεπτικό πρωινό με το τραγανό εξωτερικό και ένα ακαταμάχητο, ομοιόμορφα μαγειρεμένο εσωτερικό του.
Τέλειο Γαλλικό Τοστ στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1 μικρό πορτοκάλι
- 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 μεγάλα αυγά
- 2/3 κούπας κρέμα γάλακτος και γάλα σε ίση ποσότητα
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 4 χοντρές φέτες ψωμί μπριός (πάχους περίπου 2 εκατοστών)
- Μαγειρικό σπρέι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προσθέστε τις 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε ένα μέτριο κεραμικό φορμάκι και τοποθετήστε το στο καλάθι του Air Fryer. Θερμάνετε στους 200°C. Αφήστε το βούτυρο να λιώσει για 3 με 4 λεπτά. Αφαιρέστε προσεκτικά το φορμάκι χρησιμοποιώντας γάντια φούρνου (θα είναι πολύ ζεστό) και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει το βούτυρο για λίγα λεπτά. Εναλλακτικά, λιώστε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων σε διαστήματα 30 δευτερολέπτων.
- Εν τω μεταξύ, τρίψτε το πορτοκάλι μέχρι να έχετε 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα.
- Σε ένα μέτριο ρηχό μπολ (αρκετά μεγάλο για να χωρέσει 4 φέτες ψωμί), χτυπήστε μαζί το άμυλο καλαμποκιού, τις 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, την κανέλα και την πρέζα αλάτι.
- Σπάστε τα αυγά στο μπολ και χτυπήστε τα ξηρά υλικά χρησιμοποιώντας αυγοδάρτη για να τρίψετε τις άκρες. Ρίξτε και χτυπήστε τα 2/3 κούπας κρέμα γάλακτος και γάλα σε ίση ποσότητα, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού και το λιωμένο βούτυρο.
- Ψεκάστε ελαφρά το καλάθι του Air Fryer με μαγειρικό σπρέι. Εάν το καλάθι σας δεν είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει 4 φέτες ψωμί σε μία στρώση, βυθίστε 2 φέτες στο μείγμα των αυγών, μουλιάζοντας και τις δύο πλευρές. Εάν το καλάθι σας είναι μεγαλύτερο, δουλέψτε και με τις 4 φέτες. Ανακινήστε το μείγμα που περισσεύει και προσθέστε τις φέτες στο καλάθι.
- Μαγειρέψτε για 4 λεπτά. Αναποδογυρίστε τα τοστ και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά και από τις δύο πλευρές, 3 με 6 λεπτά ακόμα. Αν χρειαστεί, βάλτε τις 2 φέτες μαγειρεμένο γαλλικό τοστ σε αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζέστες, μετά βουτήξτε τις υπόλοιπες 2 φέτες ψωμί και επαναλάβετε τη διαδικασία μαγειρέματος.
- Με ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα, πασπαλίστε τη ζάχαρη άχνη πάνω από το γαλλικό τοστ. Σερβίρετε αμέσως με τις επιθυμητές γαρνιτούρες.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1 μικρό πορτοκάλι
- 2 κουταλιές της σούπας άμυλο καλαμποκιού
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 4 μεγάλα αυγά
- 2/3 κούπας κρέμα γάλακτος και γάλα σε ίση ποσότητα
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 4 χοντρές φέτες ψωμί μπριός (πάχους περίπου 2 εκατοστών)
- Μαγειρικό σπρέι
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προσθέστε τις 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο σε ένα μέτριο κεραμικό φορμάκι και τοποθετήστε το στο καλάθι του Air Fryer. Θερμάνετε στους 200°C. Αφήστε το βούτυρο να λιώσει για 3 με 4 λεπτά. Αφαιρέστε προσεκτικά το φορμάκι χρησιμοποιώντας γάντια φούρνου (θα είναι πολύ ζεστό) και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει το βούτυρο για λίγα λεπτά. Εναλλακτικά, λιώστε το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων σε διαστήματα 30 δευτερολέπτων.
- Εν τω μεταξύ, τρίψτε το πορτοκάλι μέχρι να έχετε 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα.
- Σε ένα μέτριο ρηχό μπολ (αρκετά μεγάλο για να χωρέσει 4 φέτες ψωμί), χτυπήστε μαζί το άμυλο καλαμποκιού, τις 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, την κανέλα και την πρέζα αλάτι.
- Σπάστε τα αυγά στο μπολ και χτυπήστε τα ξηρά υλικά χρησιμοποιώντας αυγοδάρτη για να τρίψετε τις άκρες. Ρίξτε και χτυπήστε τα 2/3 κούπας κρέμα γάλακτος και γάλα σε ίση ποσότητα, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού και το λιωμένο βούτυρο.
- Ψεκάστε ελαφρά το καλάθι του Air Fryer με μαγειρικό σπρέι. Εάν το καλάθι σας δεν είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει 4 φέτες ψωμί σε μία στρώση, βυθίστε 2 φέτες στο μείγμα των αυγών, μουλιάζοντας και τις δύο πλευρές. Εάν το καλάθι σας είναι μεγαλύτερο, δουλέψτε και με τις 4 φέτες. Ανακινήστε το μείγμα που περισσεύει και προσθέστε τις φέτες στο καλάθι.
- Μαγειρέψτε για 4 λεπτά. Αναποδογυρίστε τα τοστ και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά και από τις δύο πλευρές, 3 με 6 λεπτά ακόμα. Αν χρειαστεί, βάλτε τις 2 φέτες μαγειρεμένο γαλλικό τοστ σε αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζέστες, μετά βουτήξτε τις υπόλοιπες 2 φέτες ψωμί και επαναλάβετε τη διαδικασία μαγειρέματος.
- Με ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα, πασπαλίστε τη ζάχαρη άχνη πάνω από το γαλλικό τοστ. Σερβίρετε αμέσως με τις επιθυμητές γαρνιτούρες.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!