Το ψητό στήθος γαλοπούλας στο Air Fryer έχει όλη τη γεύση της γαλοπούλας στο φούρνο, αλλά σε πολύ λιγότερο χρόνο και με πολύ λιγότερη φασαρία! Είναι τρυφερό, ζουμερό, γευστικό και έτοιμο σε λιγότερο από μία ώρα.
Ψητό Στήθος Γαλοπούλας στο Air Fryer
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο σκόρδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας κρύο ανάλατο βούτυρο
- 1,5 κιλό στήθος γαλοπούλας
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 175 βαθμούς Κελσίου.
- Τοποθετήστε το δεντρολίβανο, το σχοινόπρασο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα ξύλο κοπής. Κόψτε το βούτυρο σε λεπτές φέτες πάνω από τα μυρωδικά και πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Στεγνώστε το στήθος γαλοπούλας και τρίψτε με το βούτυρο μυρωδικών και στις δύο πλευρές και κάτω από το δέρμα.
- Τοποθετήστε τη γαλοπούλα στο καλάθι του Air Fryer, με το δέρμα προς τα κάτω και μαγειρέψτε για 20 λεπτά.
- Γυρίστε προσεκτικά τη γαλοπούλα με το δέρμα προς τα πάνω και συνεχίστε το μαγείρεμα έως ότου ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης τοποθετημένο κοντά στο κόκαλο δείχνει 74 βαθμούς Κελσίου, περίπου 18 λεπτά ακόμη. Μεταφέρετε σε πιατέλα και καλύψετε με αλουμινόχαρτο. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Κόψτε και σερβίρετε ζεστή.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο σκόρδο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κουταλιές της σούπας κρύο ανάλατο βούτυρο
- 1,5 κιλό στήθος γαλοπούλας
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 175 βαθμούς Κελσίου.
- Τοποθετήστε το δεντρολίβανο, το σχοινόπρασο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα ξύλο κοπής. Κόψτε το βούτυρο σε λεπτές φέτες πάνω από τα μυρωδικά και πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά.
- Στεγνώστε το στήθος γαλοπούλας και τρίψτε με το βούτυρο μυρωδικών και στις δύο πλευρές και κάτω από το δέρμα.
- Τοποθετήστε τη γαλοπούλα στο καλάθι του Air Fryer, με το δέρμα προς τα κάτω και μαγειρέψτε για 20 λεπτά.
- Γυρίστε προσεκτικά τη γαλοπούλα με το δέρμα προς τα πάνω και συνεχίστε το μαγείρεμα έως ότου ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης τοποθετημένο κοντά στο κόκαλο δείχνει 74 βαθμούς Κελσίου, περίπου 18 λεπτά ακόμη. Μεταφέρετε σε πιατέλα και καλύψετε με αλουμινόχαρτο. Αφήστε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Κόψτε και σερβίρετε ζεστή.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και Συμβουλές για Air Fryer!!