Οι αγκινάρες στο Air Fryer είναι ένα νόστιμο ορεκτικό που με λίγα μόνο υλικά και 20 λεπτά από τον χρόνο σας, θα έχετε ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα. Είναι και vegan και κέτο!
Το κλειδί για τέλειες αγκινάρες στο Air Fryer βρίσκεται στην προετοιμασία και τη σως με την οποία τις σερβίρετε. Θα χρειαστείτε ακόμη χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και μερικά μπαχαρικά.
Πώς να φτιάξετε αγκινάρες στο Air Fryer
Προθερμάνετε το Air Fryer στους 170 βαθμούς. Ξεπλύνετε τις αγκινάρες και κόψτε τους μίσχους για να αφαιρέσετε τα σκληρά εξωτερικά φύλλα. Κόψτε τις στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε το χνουδωτό εσωτερικό (είναι μη βρώσιμο) με ένα κουτάλι.
Ρίξτε το χυμό λεμονιού στις κομμένες πλευρές της αγκινάρας. Περιχύστε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε κατά βούληση. Αναποδογυρίστε τις και επαναλάβετε από την φυλλώδη πλευρά.
Τοποθετήστε τις αγκινάρες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στο καλάθι του Air Fryer και μαγειρέψτε τις για 12 λεπτά. Ανοίξτε τη φριτέζα, αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε τις για άλλα 4 λεπτά (συνολικά για 16 λεπτά).
Βγάλτε τις αγκινάρες από το καλάθι και σερβίρετε με φέτες λεμονιού και την αγαπημένη σας σως!
Πώς να επιλέξετε την καλύτερη αγκινάρα
Όταν επιλέγετε τις αγκινάρες σας, είναι σημαντικό να δοκιμάσετε την καθεμία στο χέρι σας. Προτιμήστε ολόκληρες αγκινάρες που είναι βαριές και σφιχτές. Όσο πιο βαριά είναι η αγκινάρα, τόσο πιο φρέσκια είναι. Τα φύλλα πρέπει να είναι παχιά και καλά κλειστά με σκούρα πράσινη απόχρωση.
Επίσης, τρίψτε τα φύλλα της αγκινάρας μεταξύ τους. Αν τρίζουν, είναι καλό σημάδι! Αυτό σημαίνει ότι η αγκινάρα είναι φρέσκια.
Μπορείτε να μαγειρέψετε μια ολόκληρη αγκινάρα στο Air Fryer;
Ναι, μπορείτε να την μαγειρέψετε ολόκληρη. Τοποθετήστε την σε ένα μπολ και περιχύστε την με ελαιόλαδο. Ξεχωρίστε απαλά τα φύλλα της και κάντε μια τρύπα στο κέντρο με ένα μαχαίρι.
Ρίξτε περισσότερο λάδι και τοποθετήστε μια σκελίδα σκόρδο στο κέντρο της αγκινάρας. Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Πώς να φάτε τις αγκινάρες
Μπορείτε να φάτε τις αγκινάρες ζεστές ή κρύες. Τραβήξτε τα φύλλα από την αγκινάρα ένα-ένα και βυθίστε τη βάση στη σως της επιλογής σας. Η βάση των εξωτερικών φύλλων της αγκινάρας είναι το μόνο βρώσιμο μέρος τους.
Μόλις φάτε όλα τα φύλλα, μπορείτε να φάτε την καρδιά που είναι εντελώς βρώσιμη!
Σως για να σερβίρετε με τις αγκινάρες
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές σως για τις αγκινάρες. Ταιριάζουν πολύ με τα γαλακτοκομικά, οπότε μπορείτε να φτιάξετε μια από λιωμένο βούτυρο ή οποιοδήποτε είδος τυριού. Το τυρί κρέμα, το κατσικίσιο τυρί, η κρέμα γάλακτος και οι σως με βάση τη φέτα είναι υπέροχες ιδέες.
Οι αγκινάρες συνδυάζονται με μυρωδικά όπως μαϊντανό, θυμάρι και βασιλικό τα οποίο μπορείτε να βάλετε στη σως σας. Μερικοί άνθρωποι απολαμβάνουν ακόμη και να τρώνε αγκινάρες με μαγιονέζα ή σάλτσα ολλαντέζ.
πηγή φωτογραφιών
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 3 μέτριες αγκινάρες
- 3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι για γεύση
- Μαύρο πιπέρι για γεύση
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 170 βαθμούς.
- Ξεπλύνετε τις αγκινάρες, κόψτε τους μίσχους και αφαιρέστε τα σκληρά εξωτερικά φύλλα. Κόψτε τις στη μέση κατά μήκος και αφαιρέστε το χνούδι από μέσα με ένα κουτάλι.
- Περιχύστε με το χυμό λεμονιού τις κομμένες πλευρές. Περιχύστε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε. Γυρίστε τις και επαναλάβετε από την φυλλώδη πλευρά.
- Τοποθετήστε τις αγκινάρες με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στο Air Fryer και μαγειρέψτε για 12 λεπτά. Ανοίξτε τη φριτέζα, γυρίστε τις αγκινάρες και μαγειρέψτε για άλλα 4 λεπτά.
- Σερβίρετε με φέτες λεμονιού και την αγαπημένη σας σως.