Δεν θα ξαναπαραγγείλετε ποτέ ξανά κινεζικό αφού δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή για γλυκόξινο κοτόπουλο στο Air Fryer που είναι έτοιμο σε μόλις 20 λεπτά.
Μπορεί να είναι τρομακτικό να φτιάξετε γλυκόξινο κοτόπουλο από την αρχή, αλλά αυτή η συνταγή το κάνει εξαιρετικά εύκολο. Γίνεται χωρίς κέτσαπ και βασίζεται στον χυμό ανανά για να του δώσει τη γεύση που γνωρίζετε και αγαπάτε στη σάλτσα.
Πώς να φτιάξετε το γλυκόξινο κοτόπουλο στο Air Fryer
Προθερμάνετε το Air Fryer στους 200 βαθμούς C . Θα χρειαστεί περίπου 5 λεπτά για να φτάσει σε αυτήν τη θερμοκρασία.
Κόψτε το στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και πέτσα ή τους μηρούς κοτόπουλου σε μεγάλες μπουκιές. Ένα μεγαλύτερο κομμάτι βοηθά το κοτόπουλο να παραμένει ζουμερό μέσα με μια τραγανή κρούστα.
Πανάρετε το κοτόπουλο σε τόσο κορν φλάουρ ώστε να το καλύψει.
Τοποθετήστε τις μπουκιές κοτόπουλου στο καλάθι και μαγειρέψτε για 7 έως 9 λεπτά, κουνώντας το καλάθι ή γυρίζοντας τις μπουκιές στα μισά του χρόνου.
Όσο ψήνεται το κοτόπουλο, ανακατέψτε το χυμό ανανά, την καστανή ζάχαρη, το ξύδι ρυζιού, τη σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν.
Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε τις 2 κ.σ. κορν φλάουρ και το νερό σε ένα ξεχωριστό μικρό μπολ.
Προσθέστε το στη σάλτσα και ανακατέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα περίπου ένα λεπτό. Προσθέστε 3-4 σταγόνες κόκκινη χρωστική τροφίμων εάν θέλετε για το γλυκόξινο χρώμα και βγάλτε τη σάλτσα από τη φωτιά.
Δείτε ακόμη Κοτόπουλο Chow Mein στο Air Fryer
Βγάλτε το κοτόπουλο από το καλάθι και το αλείφετε με τη γλυκόξινη σάλτσα.
Χρήσιμες συμβουλές για το γλυκόξινο κοτόπουλο στο Air Fryer
- Χρησιμοποιήστε αρκετό κορν φλάουρ για να καλύψετε το κοτόπουλο. Θα πρέπει να προσκολλάται στο κοτόπουλο και να μην δημιουργεί λευκά σημάδια όταν ψηθεί.
- Το μυστικό για να έχετε ζουμερό κοτόπουλο είναι να σταματήσετε να το μαγειρεύετε μόλις φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 74 βαθμών. Το παραψημένο κοτόπουλο θα αρχίσει να στεγνώνει τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά.
- Για να δημιουργήσετε μια πιο πηχτή γλυκόξινη σάλτσα, ανακατέψτε άλλο ένα κουταλάκι του γλυκού νερό και ένα κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ σε ένα μπολ και προσθέστε στη σάλτσα όσο είναι ακόμα στη φωτιά.
- Αντικαταστήστε την κόκκινη χρωστική τροφίμων με λίγη γλυκιά πάπρικα για να δημιουργήσετε ένα πιο φυσικό κόκκινο χρώμα σάλτσας. Μπορείτε επίσης να μην βάλετε χρωστική τροφίμων. Δεν θα επηρεάσει τη γεύση της σάλτσας, μόνο την εμφάνιση.
Μπορώ να φτιάξω αυτή τη συνταγή με κατεψυγμένο κοτόπουλο;
Ναί! Εάν δεν έχετε χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή χρησιμοποιώντας κατεψυγμένες κοτομπουκιές ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι κατεψυγμένου κοτόπουλου.
Είναι δύσκολο να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα στήθη ή μπούτια κοτόπουλου, καθώς πρέπει να τα κόψετε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- Μισό κιλό στήθος κοτόπουλου ή μπούτια κομμένα σε μπουκιές
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- Για τη γλυκόξινη σάλτσα
- 1 φλιτζάνι χυμό ανανά
- 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 3 κ.σ. ξύδι ρυζιού
- 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1/4 κ.γλ. τριμμένο τζίντζερ
- 2 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. νερό
- Προαιρετικά
- 1/4 φλιτζάνι κομμάτια ανανά
- 3-4 σταγόνες κόκκινη χρωστική για τρόφιμα
ΟΔΗΓΙΕΣ
- Προθερμάνετε το Air Fryer στους 200 βαθμούς C.
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα κομμάτια κοτόπουλου και το κορν φλάουρ.
- Βάλτε το κοτόπουλο στο Air Fryer και μαγειρέψτε για 7-9 λεπτά, ανακινώντας το καλάθι στα μισά του χρόνου.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ανακατέψτε το χυμό ανανά, την καστανή ζάχαρη, το ξύδι ρυζιού, τη σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ και σιγοβράστε για 5 λεπτά. Ανακατέψτε κατά διαστήματα να μην κολλήσει η σάλτσα.
- Σε άλλο μπολ ανακατέψτε το κορν φλάουρ και το νερό για να φτιάξετε ένα “πολτό” και ρίξτε τον στη σάλτσα μαζί με τα κομμάτια ανανά και την κόκκινη χρωστική τροφίμων (αν χρησιμοποιείτε).
- Σιγοβράστε για ένα λεπτό ακόμα και βγάλτε τη γλυκόξινη σάλτσα από την εστία της κουζίνας.
- Ανακατέψτε το κοτόπουλο και τη σάλτσα και σερβίρετε με ρύζι ή λαχανικά.